Системна Поддръжка

Най-добрите безплатни системни програми

Безплатна Системна програма – Advanced SystemCare Free
asc Програмата предлага голям брой инструменти за поджръжка, почистване и контрол на компютъра. Има функция за лесно почистване на регистъра, премахване на ненужни файлове, лична информация, спайуер и пр. Други инструменти включени в пакета са – системна оптимизация, деинсталиране на софтуер, контрол на процесите и стартиращите с Windows програми, проверка и дефрагментация на хард диска и много други.

Цялостно решение за контрол и поддръжка на компютъра. Лесна за използване
Реклами, липса на някои второстепенни функции

Безплатна програма за Отдалечен достъп – TeamViewer
teamviewer Отличен безплатен софтуер за създаване на отдалечена връзка между два компютъра. Позволява лесно получаване на отдалечена помощ, споделяне на екрана и лесно споделяне на файлове между свързаните системи. За да се свържете към друг компютър просто трябва да пуснете TeamViewer и на двата компютъра, без да има нужда от инсталация.

Лесна за използване и много полезна програма
Безплатна само за лично ползване

Безплатен БитТорент клиент – uTorrent
utorrent Най-популярната програма за сваляне на торенти днес. Много лека на системни ресурси, uTorrent включва лесен за използване интерфейс, DHT, криптиране на протокола, търсачка на торенти и др.

Лесна за използване, не натоварва компютъра
По-бавна от някои други торент клиенти


Безплатна програма за Системна информация – Cpu-z
cpu-z Елементарна програма даваща подробна информация за компютърния хардуер – процесор, дънна платка, памет, видео карта и пр. Дава възможност за създаване на текстов файл с изключително подробна техническа информация за дадена компютърна система.

Малка по размер, не изискава инсталация
Трудно разбираема за начинаещи

Безплатна програма за Диагностика – Memtest86+
memtest86 Незаменима програма за диагностика на компютърната памет (RAM). Ако често виждате сини екрани под Windows, или подозирате че компютърната ви памет е дефектна, Memtest 86+ е отлично стредство за тестване на RAM. Не изисква инсталация и се стартира от CD, USB или дискета, преди зареждането на операционната система.

Програма на професионално ниво, не изискава инсталация
Трудна за използване от начинаещи

Безплатна програма за Хардуерен контрол – Speedfan
speedfan SpeedFan е мощен софтуер, който позволява наблюдение и контрол на системната температура, скоростта на охлаждащите вентилатори, температурата на твърдия диск и т.н. Дава възможност за промяна на скоростите на вентилаторите, както и автоматичен контрол на охлаждането. При някои дънни платки позволява и оверклокване на системата.

Много полезни функции
Не работи с всички конфигурации – изисква наличие на системни сензори